(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Dezert Pavlova

Potřebné ingredience
6 bílků 270g cukru 2 lžičky škrobu 1 lžička octa 1/2 lžičky vanilkového extraktu 600ml smetany ke šlehání, ovoce dle chuti: banán, jahody, kiwi, borůvky, třešně
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 120 °C. Na plochý talíř dáme pečicí papír, potřeme ho máslem a posypeme škrobem. Bílky šleháme do ztuhnutí. Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Vmícháme škrob, ocet a vanilkový extrakt.
Připravenou hmotu dáme na talíř. Pečeme hodinu a půl. Poté vypneme troubu, dvířka pootevřeme a necháme moučník pomalu vychladnout. Pavlova se trochu propadne a popraská, ale to je v pořádku. Povrch bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou a pokrájeným ovocem. Měly by se střídat chuťově neutrální a kyselé plody.
Inspirace z pořadu Prostřeno...
Připravenou hmotu dáme na talíř. Pečeme hodinu a půl. Poté vypneme troubu, dvířka pootevřeme a necháme moučník pomalu vychladnout. Pavlova se trochu propadne a popraská, ale to je v pořádku. Povrch bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou a pokrájeným ovocem. Měly by se střídat chuťově neutrální a kyselé plody.
Inspirace z pořadu Prostřeno...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janyse
(upraveno)
30. 12. 2011, 20:40
Také jsem dnes dělala, tak zítra ochutnáme, doufám že bude

nahlásit